Bezienswaardigheden

Strandbeesten

Bovenop de geluidswal naast de snelweg staan enkele strandbeesten opgesteld van de beeldend kunstenaar Theo Jansen. De Strandbeesten kunnen, door gebruik te maken van de wind en andere elementen, zich ingenieus bewegen in het duin- en strandlandschap. Hierin is er veel gekeken naar het dierenrijk en de evolutie die hierin plaatsvind. Als je in Ypenburg bent raden we aan hier zeker even langs te lopen. Ondanks de Strandbeesten hier niet bewegen is het toch een mooi aanzicht.

Strandbeesten
Paddenstoelen Ypenburg

Ling Zhi Helicopters

Vlak voor de Rijswijkse landingsbaan staan de Ling Zhi- Helicopters. Deze paddenstoelen met propellers aan de bovenzijde zijn ontworpen door de inmiddels overleden kunstenaar Huang Yong Ping. Deze paddenstoelen combineren thema’s als immigratie en het eeuwige leven met het feit dat Ypenburg vroeger een vliegveld was.

De Natuur in Ypenburg

In de omgeving van Ypenburg zijn er veel natuurgebieden te bezoeken. Denk hierbij aan Delfse Hout en het Elserburgerbos. Ook in Ypenburg zelf is er veel oog voor natuur geweest in de bouw en stadsplanning.

Water Ypenburg
Gekleurde Lichten Centrum

Winkelcentrum Ypenburg

Het winkelcentrum van Ypenburg heeft meerdere winkels en biedt mogelijkheid een dagje te shoppen. In de avond zullen de vierkante torens worden verlicht, wat een mooi schouwspel geeft.

Rijswijkse Landingsbaan

In Ypenburg was er vroeger een vliegveld. Waar vroeger de Rijswijkse Landingsbaan liep, kan je nu rustig wandelen of de hond uitlaten. Deze lange laan met waterpartij geeft een mooi effect.

Landingsbaan Ypenburg