Hoe maak je jouw Haagse woning mooier?

4.7
(7)

Ypenburg heeft veel huizen die vanaf 1997 zijn gebouw. In deze Vinex-wijk was plek voor 30.000 bewoners. Veel inwoners wonen er al vanaf het begin en na deze 25 jaar zijn sommige woningen aan een klein opfrisbeurt toe. Merk je dat dit ook het geval is voor jouw woning, maar wil je geen grote verbouwingen doorvoeren? Kijk dan deze tips om je woning weer een opfrisbeurt te geven en ook weer mooier te maken

Kamerplanten en bloemen

De eerste mogelijkheid is door wat groens in huis te halen. Dit kan door een vers bos bloemen op tafel of door een mooie grote kamerplant. Kamerplanten die geschikt zijn voor een transformatie van uw woonkamer zijn de Kentia Howea Forsteriana, de Strelitzia Nicolai en de Philodendron Monstera Pertusum (oftewel de gatenplant)

Kentia Howea Forsteriana

Deze grote groene palm is een makkelijke kamerplant om te verzorgen. De plant kan je op veel plekken in je woonkamer neerzetten. Alleen een plek in de volle zon is niet een al te best idee. Zorg dat de grond altijd lichtvochtig is en dan heb je lang veel plezier van deze plant.

Strelitzia Nicolai

Dit familielid van de paradijsvogelbloem is een echte aanwinst voor je woning in Ypenburg. Vergeleken met de Kentia is deze plant echt een zonaanbidder. Gelukkig heeft de plant dikke wortels, waardoor je de plant niet al te vaak water hoeft te geven.

Philodendron Monstera Pertusum

Dit is de populairste kamerplant van de afgelopen jaren. Met deze plant haal je de jungle echt in huis. De gatenplant is een grote kamerplant met grote groene bladeren. Het is een schaduwplant die niet veel water nodig heeft, echter mag de grond niet te lang droog staan.

Scheuren weghalen

Ypenburg is een Vinex-wijk, waarin veel nieuwbouwwoningen zijn gebouwd. Bij nieuwbouwwoningen kunnen, het door het vocht wat achterblijft in de muren na de bouw, scheuren ontstaan. Als je scheuren hebt in jouw woning is het mooi om deze weg te werken. Het beste kan je renovliesbehang hiervoor gebruiken. Dit bedekt de bestaande scheuren en zorgt ervoor dat de kans kleiner wordt dat deze scheuren uitbreiden of ontstaan.

Investeer in mooie deuren en/of panelen

Dit is een wat duurdere tip, alleen kan het wel een groot effect hebben op je Haagse huisje. Veel woningen in Ypenburg bevatten de standaard witte deuren. De trend van de laatste jaren is het plaatsen van een stalen deur. Dit is echt een meerwaarde voor je huis. Als je investeert in een kwalitatief goede stalen deur kan je er veel jaren mee vooruit. Het maakt de ruimte ruimtelijker en veranderd de hele sfeer ten goede.

Ga voor minstens drie lichtpunten in de woonkamer

Een lichtplan in je woonkamer kan ook veel effect hebben op jouw woonkamer. Lampen geven buiten warmte ook ruimte aan je woonkamer. Het is aan ten raden om ten minste drie lichtpunten in je kamer te hebben, waarin één het hoofdlicht is en twee fungeren als sfeerlicht. Denk hierbij aan een wandlamp, Ambilight naast je televisie of een mooie tafellamp. Denk hierbij aan welk interieur je momenteel hebt en welk licht sfeer kan brengen in je huis. Ook zijn er veel mogelijkheden tegenwoordig waarmee je de kleur van het licht kan aanpassen op je telefoon of met een afstandsbediening.

Kleed aan met een vloerkleed

Een eenvoudig manier om je woonkamer een warm en knus gevoel te geven is het plaatsen van een vloerkleed. Buiten de sfeer die een kleed creëert, kan een kleed ook werken voor geluidsdemping als je een gehorig huis hebt. Hier zijn veel mogelijkheden in, zoals een Perzisch tapijt of een pluizig vloerkleed.

Groepeer je accessoires

Een paar accessoires kunnen ook zorgen voor gezelligheid en een nieuwe look in je huis. Denk hierbij aan kaarsen, kussens en beeldjes. Het maakt een huis veel gezelliger. Wel kan een teveel aan spullen zorgen dat je huis er rommelig uit ziet. Zorg er dus voor dat je niet te veel spullen hebt, je onnodige spullen weg doet en je spullen groepeert zodat het minder rommelig oogt.

Conclusie

Met deze paar simpele tips kan je jouw woning al een heel nieuw interieur geven. Mocht je het moeilijk vinden om dit zelf uit te voeren, dan zijn er meerdere bedrijven in Den Haag die je hiermee kunnen helpen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.7 / 5. Stemtelling: 7

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.