Ontspullen in Ypenburg: tips en tricks

5
(3)

In een wereld waarin we worden overspoeld met spullen en waarin we vaak geneigd zijn om meer te willen hebben, kan ontspullen een verademing zijn. Ontspullen betekent simpelweg dat je bewust keuzes maakt over wat je wel en niet nodig hebt in je leven. Het is een manier om je leven te vereenvoudigen en je te concentreren op wat echt belangrijk voor je is. Ontspullen is niet alleen goed voor je eigen gemoedsrust, maar ook voor het milieu.

Waarom is ontspullen belangrijk voor jezelf?

Ontspullen zorgt dat je meer rust en ruimte creëert in je leven. Door de spullen te verminderen, vermindert ook de behoefte aan nieuwe dingen. Dit zorgt dat je huis netter blijft, je rustiger leeft en natuurlijk ook geld overhoudt. Ontspullen helpt om je te concentreren op de dingen die er echt toe doen en om meer tijd en energie te hebben voor jezelf, je relaties en je hobby’s.

Waarom is ontspullen belangrijk voor het milieu?

Ontspullen is ook erg goed voor het milieu. Hoe minder spullen we nodig hebben, hoe minder de fabrieken hoeven te draaien, hoe minder transport er nodig is en hoe minder afval er ontstaat. Win-win-win-situatie. Als je de goede spullen verkoopt of weggeeft aan anderen of een kringloopwinkel, dan gaan de spullen langer mee en hoeven anderen ze niet vers uit de fabriek te kopen. Nog een win. Door te ontspullen verklein je jouw ecologische voetafdruk en dat geeft best wel een fijn gevoel.  

Ontspullen in Ypenburg

Woon je in Ypenburg, dan is ontspullen net even wat makkelijker dan in andere gebieden in Nederland. Je hebt er namelijk best wel wat mogelijkheden die het ontspullen makkelijker voor je maken.

  • Er zijn een aantal Facebook-groepen waar je spullen makkelijk kan verkopen of weggeven aan mensen uit de buurt. Op deze manier regel je het snel en het is leuk dat het naar iemand in de buurt gaat die je ermee kan helpen.
  • Ypenburg heeft de grootste kringloopwinkel van Nederland: Rataplan. Bedenk dan maar eens hoeveel spullen je daar kwijt kan. Zo geef je de spullen een tweede leven en steun je tegelijk een goed doel.  
  • Er staan diverse recycle containers in Ypenburg. Hier kun je onder andere papier, glas, textiel en plastic kwijt.
  • Huur een afvalcontainer. Ga je goed aan de slag en heb je veel spullen die niet bruikbaar zijn, dan kan je makkelijk een container in Den Haag huren. Dit maakt ontspullen ook een stuk makkelijker, omdat je dan direct van de spullen af bent en ze niet rond blijven slingeren tot je ze weg kan brengen. En het is leuk om te zien hoe de bak steeds voller wordt en dus je hus steeds leger.

Ontspullen is een verademing

Ontspullen geeft je ruimte in je huis en in je hoofd. Je zal zien dat als je eenmaal aan het ontspullen bent, dat je het ook leuk gaat vinden en dat je levenswijze verandert. Daarnaast is het goed voor het milieu, het produceren en vervoeren van spullen heeft de grootste impact op het milieu. Door bewust om te gaan met je spullen en het verminderen van afval, kunnen we samen zorgen voor een duurzamere toekomst.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 3

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.