Wat moet ik gezien hebben in Den Haag?

0
(0)

Den Haag, een stad van vrede en recht, waar stad en strand samenkomen, is een stad vol verrassingen. De stad biedt een mix van nieuwe stijlen en oude meesters, exotische keukens en Hollandse vis en is de thuisbasis van internationale rechtspraak en wijsheid van de straat. In dit artikel nemen we je mee op ontdekkingsreis naar de top 10 bezienswaardigheden die je gezien moet hebben in Den Haag. Sommige van deze plekken zullen voor altijd in je hart blijven en we hopen dat deze gids je zal helpen om het beste uit je bezoek aan deze stad te halen.

Inhoudsopgave

  1. Stad aan zee – Scheveningen en Kijkduin
  2. Binnenhof – Het politiek hart van Nederland
  3. Mauritshuis – Het museum met de parels
  4. Paleis Noordeinde – De koning aan het werk
  5. Shoppen in de Haagse binnenstad – Ga je voor hip of chique?

Stad aan zee – Scheveningen en Kijkduin

Scheveningen en Kijkduin zijn de twee bekendste stranden van Den Haag. Hier vind je lange strandwandelingen en een bruisend stadsleven. Flaneer over de boulevard, vlieger op het strand of surf in de zee. Met 11 kilometer strand in de achtertuin van Den Haag, gaan strandleven en stadsleven hier perfect samen!

Binnenhof – Het politiek hart van Nederland

Het Binnenhof is de plek waar de belangrijkste gebeurtenissen uit de vaderlandse geschiedenis zich afspeelden en waar toekomst wordt gemaakt. Via het beroemde toegangspoortje op het historische Binnenhof stap je midden in het hart van onze democratie. Neem tijdens een rondleiding van ProDemos een kijkje in de Tweede Kamer en de Ridderzaal! Het kloppend hart van onze democratie wordt momenteel gerenoveerd. Het complete Binnenhof verdwijnt voor enkele jaren achter steigers voor een grootschalige renovatie.

Mauritshuis – Het museum met de parels

In het Mauritshuis bekijk je topstukken van Rembrandt en Jan Steen en Vermeers sensuele Meisje met de parel. Je kunt hier ook de imposante Stier van Potter bewonderen. Dit museum is een must. Het beroemdste schilderij van het Mauritshuis is zonder twijfel Meisje met de parel van Vermeer. Dit schilderij is wereldberoemd en wordt jaarlijks door duizenden toeristen bewonderd.

Paleis Noordeinde – De koning aan het werk

Al vier eeuwen is Den Haag de woon- en werkplaats van de Oranjes. Die lange vorstelijke historie is overal tastbaar aanwezig. Omringd door boetiekjes en galeries ligt Paleis Noordeinde, het werkpaleis van koning Willem-Alexander. Aan de wapperende vlag op het dak zie je of de koning in het land is. En wist je dat je in de achtertuin van het paleis zelfs kunt picknicken?

Shoppen in de Haagse binnenstad – Ga je voor hip of chique?

Den Haag is de ideale stad voor winkelen in stijl. Typisch Haagse chique vind je rond het Noordeinde en de Denneweg. Hier zijn de exclusieve winkels gevestigd, zoals Chanel, Hermès, en Louis Vuitton. Als je op zoek bent naar designerkleding of accessoires, is dit de place to be.

Maar als je meer van hip houdt, moet je zeker de Grote Marktstraat bezoeken. Hier vind je de bekende winkelketens, zoals Zara, H&M, en de Bijenkorf. Ook zijn er leuke boetiekjes en concept stores te vinden, waar je unieke items kunt scoren.

En vergeet niet de Haagse passage te bezoeken, een overdekt winkelgebied met een rijke geschiedenis. Hier vind je winkels, restaurants en cafés onder één dak. Het is zeker een bezoekje waard!

Wat je stijl ook is, in Den Haag vind je alles wat je zoekt.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.